Zöldség chips kerti partira

Júl 6 • Fűszer • Impress Magazin

A színes gyökérzöldségekből egészséges és ízletes vendégváró falatkákat készíthetsz. A zöldség chips a kerti partik közkedvelt ropogtatnivalója.

Hozzávalók (4 személyre):

1 közepes friss cékla
1 közepes burgonya
2-3 sárgarépa
1 közepes zeller

1/2 teáskanál szárított oregánó
egy csipetnyi őrölt bors

Elkészítése:

Hámozd meg a zöldségeket és vágd vékony szeletekre, majd tedd mindet egy nagy tálba. Spricceld a zöldségekre az olajat, jól keverd össze, majd szórd meg fűszerekkel.

Forró olajban hirtelen süsd ki a zöldségkarikákat, majd szedd konyhai papírtörlőre.

A zöldség chipset tepsiben is elkészítheted. Tedd a zöldségeket egy olajjal kikent tepsibe, ha lehet csak egy rétegben, majd süsd 15-20 percig az előmelegített sütőben. Egyszer forgasd meg őket, hogy jó ropogósak legyenek.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »