Tiramisu torta – 20 perc alatt elkészül!

okt 11 • Fűszer • Impress Magazin

A Tiramisu az olaszok nagy kedvence, melynek továbbfejlesztett változata a Tiramisu torta pár perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók (6 személyre)

– 10 dkg babapiskóta tallér vagy zabkeksz
– 150 g mascarpone
– 150 g habtejszín
– 2 tojás sárgája
– 4 evőkanál cukor
– 1 ek rum vagy konyak
– 3 evőkanál kakaó por
– 1,5 dl feketekávé

Elkészítése:

Öntsd a kihűlt kávét egy tálba, és mártogasd bele a babapiskóta tallérokat, vagy a zabkekszet, majd helyezd a tortaforma aljára, egymás mellé szorosan.

A töltelékhez keverd ki egy tálban a cukrot, tojássárgáját és a konyakot, majd verd fel a tejszínhabot egy másik tálban, és óvatosan add hozzá a mascarpone sajtot.

Keverd össze a krémet és a rumos, cukros tojássárgáját.

A babapiskótákra, vagy a kekszes alapra öntsd rá a fele krémet, és szórd meg kakaóporral.

Helyezz rá egy réteg kávéban áztatott, korong alakú babapiskóta tallért, majd öntsd rá a maradék krémet.

A tetejére nyomj tejszínhab rózsákat díszítésképp, és szórd meg kakaóporral.

A Tiramisu tortát tedd a hűtőbe 1-2 órára.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »