Spenótos-joghurtos vega lepény

ápr 12 • Fűszer • Impress Magazin

A spenót rengeteg módon elkészíthető, például egy könnyű joghurtos vega lepény formájában.

Hozzávalók (4 személyre) :

-225 g natúr joghurt
-250 g spenót
-255 g reszelt sajt (ízlés szerinti)
-60 ml tej
-4 tojás
-1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
-200 g kész tészta
-½ apróra vágott vöröshagyma
-1 ek olívaolaj
-1 tk só
-1 tk őrölt bors

Elkészítése:

Helyezd a tésztákat egy finoman meglisztezett gyúródeszkára, majd tedd őket sorba egy jól kivajazott tepsibe.

Előmelegített sütőben 180 okon süsd 12-15 percig, amíg a szélei arany barnára sülnek.

A töltelékhez tedd egy serpenyőbe a vöröshagymát és az olajat, pirítsd meg egy picit, majd tedd hozzá a spenótot is, és főzd tovább 2-3 percig.
Ha elkészült, adagold a tésztákra, majd szórj mindegyik tetejére sajtot.

Egy közepes tálba keverd össze a tojást, joghurtot, tejet, sót, lila hagymát és borsot, majd öntsd a tésztákra, és mehet is a töltött lepény sütőbe. 30-40 percig süsd, majd ha elkészültek, helyezd egy tálalóra őket.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »