HIRDETÉS

Peru rejtett természeti kincse a Szivárvány hegy

ápr 2 • Földgömb • Impress Magazin

A Vinicunca hegylánchoz tartozó Szivárvány hegy egy újonnan felfedezett természeti kincs az Andok 5000 méteres hegycsúcsai között.

A Szivárvány hegy (Rainbow Mountain) Peru új látványossága, mely Cusco városától 3 órányi autóútra található. A nehezen megközelíthető természeti jelenség annyira új, hogy még alig található róla információ.

peru2

Az út hófödte csúcsok között vezet

Az 5 órás túra 4,100 méterről indul, majd a vadregényes tájakon át vezető hófödte csúcsok között egyszer nagyjából 5,000 méter magasságban előbukkannak a szivárvány összes színében pompázó festménybe illő színes sziklák.

0011

Mélykék tavak mellett és sivatagi tájakon át…

A fárasztó túra során, mely változatos tájakon át vezet, a turisták láthatnak mélykék tavakat, jeges tengerszemeket, kietlen sivatagi tájat, és vöröslő marsbéli sziklákat. A szerencsés turisták útjuk során még néhány békés lámával is találkozhatnak. Az utazók a túra első állomásán meleg forrásokban pihenhetnek, és lazíthatják el izmaikat, felkészülve a nehéz útra.

005

004

A túra utolsó szakaszán már igazán különleges látvány tárul az utazók szeme elé. A levendulaszínű homok láttán már olyan érzetet kelt, mintha egy más világban járnánk. Ez azonban még csak az előfutára annak, ami ezután jön.

006

Az extrém túrát csak kevesen vállalják be, pedig a Szivárvány színű hegyvonulatok látványa mindenért kárpótol. A videó adja vissza legjobban a táj szépségét.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »