Oreo keksz házilag

ápr 26 • Fűszer • Impress Magazin

A jellegzetes ízű, tejszínes krémmel töltött Oreo keksz házilag is elkészíthető. Egyszerűbb, mint gondolnád!

Hozzávalók:

– 20 dkg liszt
– 10 dkg holland kakaópor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 csipet só
– 12 dkg porcukor
– 12 dkg vaj
– 1 db tojás

Krémhez:

– 7 dkg vaj
– 15 dkg porcukor
– 5 evőkanál tejszín
– 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítése:

Először a krémet készítsd el. A vajat keverd össze a cukorral és a vanília-kivonattal, majd kanalanként add hozzá a tejszínt. Tedd a krémet a hűtőbe.

A tésztához a lisztet keverd össze a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. A vajhoz add hozzá a cukrot és a tojást és addig keverd, amíg simává, krémessé válik. Végül add hozzá a lisztes keveréket, és gyúrófejes robotgéppel keverd simává.

Belisztezett deszkán 2-3 mm-esre nyújtsd ki, majd 5 cm-es pogácsaszaggatóval formázz belőle kör alakú tésztákat. A kiszaggatott formák felének a tetejére egy hullámos peremű pogácsaszaggatóval, vagy virágmintás formával nyomj mintát.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgasd őket, és előmelegített sütőben 160 fokon, 7 perc alatt készre sülnek. Amikor kihűltek, kend meg krémmel a kekszek egyik felét, majd helyezz a tetejére egy mintás kekszet, és nyomd össze, amíg a krém eléri a kekszek széleit. A kész Oreo kekszeket tedd vissza pár percre a hűtőbe, amíg a krém teljesen megszilárdul.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »