Megnyílt az Év Természetfotói 2014 kiállítás

nov 5 • Kult & Art • Impress Magazin

Immár 22. alkalommal írta ki az idén a Magyar Természetfotósok Szövetsége hazánk és a régió legrangosabb természetfotós megmérettetését. 

Az Év Természetfotósa 2014 pályázaton hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok csaknem 4000 képe közül válogatta ki a legjobbakat a zsűri. Az év természetfotóját Selmeczi Dániel készítette, az év ifjú természetfotósa Balla Tihamér lett.

A pályázat ezúttal minden eddiginél szorosabb versenyt hozott: a döntőben több mint hatvan alkotó 98 műve versengett. A szoros versenyt mi sem jelzi jobban, mint az a tény, hogy a zsűrizés során a két legjobb kollekció között végül alig néhány tized pontnyi különbség döntött.

Az Év Természetfotósa pályázat korábbi négyszeres győztese, a világszerte elismert magyar fotós, Máté Bence ezúttal mindössze egyetlen képpel szállt versenybe, de ez a fotó megnyerte a Napnyugtától napkeltéig kategóriát. Ugyanezzel a képpel Máté Bence a világ legfontosabb természetfotós pályázatán, a BBC Wildlife Photographer of the Year 2014 versenyen néhány hete megnyerte a madárfotók kategóriáját.

Az utolsó fordulóba jutott 98 fotográfiából rendezett kiállításnak a Magyar Természettudományi Múzeum kupolacsarnoka ad otthont 2015. január 5-ig.

Belépődíj: 600 Ft

Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatban: Nature Photography of the Year 2014 exhibition has opened

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »