HIRDETÉS

Futurisztikus égi városkép – felhőkarcolók a ködben

jan 8 • Kult & Art • Impress Magazin

A világ legmagasabb felhőkarcolóját kapta lencsevégre Daniel Cheong fotográfus, a ködbe borult város futurisztikus űrbéli tájat fest.

A világ legmagasabb felhőkarcolója Dubaiban található, ahol a köd olykor különleges látványosságot varázsolt a futurisztikus város fölé, égi városképet alkotva.

11 

Gomolygó köd a felhőkarcolók között

Daniel Cheong különleges képeket rögzített Dubairól, akit általában kivilágított metropoliszok világa varázsol el. A ködben úszó felhőkarcolók nem evilági, varázslatos hangulatot keltenek. Ahogy körbefonja az egybefüggő köd az épületeket, lebegő város látványát tárja elénk.

22

Drámai panoráma

A köd nem ritka Dubaiban, a hideg szezonban azonban ilyen drámai panorámát ritkán sikerül rögzíteni. A kivilágított felhőkarcolók mintha lebegnének a felhők felett. A sűrű ködfátyol egy napra misztikussá varázsolta ezt az ultramodern metropoliszt.

33

Egy különleges fotós szürreális látásmódja

Daniel szereti elkapni a különleges fényviszonyok és ritka éghajlati lehetőségek adta látványt, a köd és a felhők misztikus viszonya például több képén is visszaköszön. Többféle expozíciós technikát alkalmaz, hogy a lehető legkülönlegesebb módon adja vissza a megkapó vizuális látványt. Általában magaslati pontok után kutat, hogy a legjobb látószögből tudja rögzíteni a pillanat szépségét.

44

Gyűjteményében különleges városképek, fényben úszó sugárutak, tükröződő panorámák hosszú expozícióval készült felvételei találhatók. Daniel nem hétköznapi látásmóddal fényképez, azonban mindig törekszik ara, hogy fenntartsa a természetes látványt, noha fotóművészetében a szürreális hatás is érvényesül.

55

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »