Kinyitott a világ legszebb virágparkja – 7 millió virág bontja szirmait

Már 27 • LifeStyle • Impress Magazin

Több mint 800 féle tulipán virágzik a világ leggyönyörűbb virágparkjában, a Keukenhof Garden-ben, mely a napokban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

Míg japánban a cseresznyevirágzást ünneplik az emberek, Hollandiában elkezdődött a tulipánvirágzás szezonja.

A világhírű nemesített tulipánok

Hollandia a tulipánok hazája. Igazi hagyománya van itt a virágkertészetnek, ahol január végén még Nemzeti Tulipán Napot is tartanak a nemzeti jelképnek tekintett virágoknak.

003

“Európa kertje”

A világhírű virágpark a hollandiai Lisse városka mellet található, Amszterdamtól délnyugatra. Hatalmas mérete miatt gyakran Európa kertjének is nevezik. A 32 hektáros virágpark leglátványosabb virágai az áprilisban virágzó tulipánok.

005

Csak 2 hónapig látogatható a virágpark

A Keukenhof Tulipánparkban minden évben felpezsdül az élet, ahogy elkezdik bontogatni szirmaikat a virágok. Két hónapon át látogatók százezrei barangolhatnak a hatalmas területen, a virágmezők között.

006

008

Idén március 23-án tárta ki kapuit Európa kertje, ahol már pompájában virágzik a krókusz, a nárcisz és néhány korai tulipán. A legnagyobb látványosság április közepén tekinthető meg: a tulipánvirágzás mindent felülmúl. A tulipánpark május 21-ig látogatható.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »