Gyümölcsös-joghurtos palacsinta

Már 7 • Fűszer • Impress Magazin

Ízletes és könnyű reggeli, vagy különleges desszert a gyümölcsös- joghurtos palacsinta friss gyümölcsökkel tálalva.

Hozzávalók (4 személyre)

– 10 dkg liszt
– 25 g cukor
– 150 g natúr joghurt
– 1 tojás
– 50 g áfonya vagy málna
-25 dkg gyümölcsös müzli (elhagyható)
– olaj a sütéshez
– juharszirup öntet

Elkészítése:

Öntsd egy tálba a lisztet és keverd hozzá a cukrot. Egy másik edényben keverd ki a joghurtot és a tojást, majd add hozzá a gyümölcsöket és a müzlit. Adagold gyümölcsös joghurtos keveréket a liszthez és keverd csomómentesre. Ha túl sűrű lett, akkor egy kevés szódával vagy tejjel hígítsd.

Hevíts fel a palacsintasütőben egy kevés olajat és süsd ki a palacsintákat.

A gyümölcsös-joghurtos palacsintákat gyümölcsökkel vagy juharszirup öntettel tálald!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »