Gyors és egészséges áfonyatorta – sütés nélkül

dec 15 • Fűszer • Impress Magazin

A zabkekszből készült áfonyatorta gyorsan elkészíthető, egészséges és könnyű desszert. Az ínyencek áfonya lekvárral fogyasztják.

Hozzávalók: (6 személyre)

– 250 g zabkeksz
– 10 dkg vaj
– 2 ek juharszirup vagy cukor
– 300 ml tejszín
– 400 g sűrített tej
– 2 citrom leve és reszelt héja
– 125 g (friss vagy fagyasztott) áfonya

Elkészítése:

Az áfonyatortához egy 23 cm átmérőjű tortaformára lesz szükséged, melynek az alját kend be vékonyan olajjal. Az alaphoz pedig törd össze a zabkekszeket finom morzsa állagúra egy sodrófával.

Melegítsd fel a vajat és a juharszirupot egy serpenyőben, amíg el nem olvad a vaj. Vedd le a tűzről a szirupot, és keverd hozzá a finomra tört kekszeket. Öntsd a kekszes alapot a tortaforma aljába, és nyomkodd szét, hogy egyenletes felületet kapj.

A krémhez öntsd a tejszínt egy nagy tálba és verd fel kemény habbá. Óvatosan öntsd hozzá a sűrített tejet, a citrom levét és reszelt héját, és keverd, amíg sima, egyenletes krémet kapsz. Végül a krémhez add hozzá az áfonyát, és öntsd a kekszes alapra, majd tedd a hűtőbe a kész tortát 3-4 órára.

Tálald áfonya lekvárral!

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »