Gyömbéres vegetáriánus leves

feb 21 • Fűszer • Impress Magazin

A gyömbéres vegetáriánus levest a pikáns fűszerezés és a krémes állaga különbözteti meg az egyszerű zöldséglevestől.

Hozzávalók (4 személyre):

– 1 nagy sárgarépa
– 1 nagy krumpli
– 1 édes piros paprika apróra vágva
– 1 vöröshagyma
– 750 ml zöldség alaplé (zöldségkockából)
– 1 ek őrölt fokhagyma
– 2 ek őrölt gyömbér
– 1 ek csili
– 1 ek koriander
– 1 ek olaj
– 2 ek tejszín

Elkészítése:

Az olajban pirítsd meg a hagymát, majd öntsd fel 750 ml zöldség alaplével. Tedd a levesbe az apróra vágott sárgarépát és a krumplit, majd főzd 20 percig, amíg megpuhulnak.

Ezt követően mehet bele az apróra vágott édes piros paprika, és a fűszerek (fokhagyma, csili, gyömbér, koriander).

Végül add hozzá a tejszínt, és forrald pár percig, majd turmixold össze botmixerrel.

Tálaláskor morzsolj a tetejére tört fekete borsot.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »