Gyerekkorunk kedvence a málnahab

aug 17 • Fűszer • Impress Magazin

A nyár kedvenc finomságai közé tartozik az eperhab és a málnahab. A könnyű gyümölcshab azonban bármilyen más gyümölcsből elkészíthető.

Hozzávalók

– 25 dkg málna
– 20 dkg porcukor
– 3 tojásfehérje

Elkészítése

Tedd a három tojásfehérjét egy háztartási keverőgépbe és keverd, amíg kemény habot nem kapsz. Közben fokozatosan adagolod hozzá a porcukrot. Ha elkészült a hab, akkor mehetnek bele a málnaszemek. Kever újra pár percig, míg krémszerű nem lesz.

A kész gyümölcshabot adagold fagylaltpoharakba és tedd be fél órára a hűtőbe.

Hűtve tálald, málnaszemekkel díszítve.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »