Gesztenyegolyók kakaóban meghempergetve

jan 12 • Fűszer • Impress Magazin

A gesztenye nem csak finom, de nagyon egészséges is, számos módon elkészítheted, szervezeted mindenképpen meghálálja.

A gesztenye számos nélkülözhetetlen vitamint tartalmaz, többek között B1, B2, B6, E, és C-vitamint is. Bár kevesen tudják, de C-vitamin tartalma olyan jelentős, hogy fej-fej mellett versenyzik a citrusfélékkel. 

A gesztenyének a kalóriaértéke is alacson (219 kcal /10dkg), így a gesztenyegolyók minden szempontból az egészséges édességek közé tartoznak.

Hozzávalók:

– 25 dkg gesztenyemassza
– mandula vagy étcsokoládé (elhagyható)
– Holland kakaópor

Elkészítése:

A gesztenyemasszát olvaszd ki, majd formázz belőle golyókat, és a közepébe tegyél egy fél mandulát vagy egy kocka ércsokoládét. A gesztenyegolyó önmagában is nagyon finom, nem kell feltétlenül csokoládéval vagy mandulával „megtölteni”.

Végül hempergesd meg a golyókat Holland kakaóporban.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »