Bounty csoki házilag – jobb, mint az eredeti

feb 22 • Fűszer • Impress Magazin

A házi Bounty elkészítése nagyon egyszerű, az étcsokoládé bevonat miatt pedig finomabb, mint az eredeti.

Hozzávalók (4-6 főre):

– 2 dl tej (vagy kókusztej)
– 8 dkg vaj
– 2-3 ek (kókusz)cukor
– 12 dkg kókuszreszelék
– A bevonathoz 10 dkg étcsokoládé (70-80 %-os), 2 ek olaj

Elkészítése:

Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a cukrot és a kókusztejet. Forrald fel, és add hozzá a kókuszreszeléket. Ha túl sűrű lett a masszád, akkor adj még hozzá annyi kókusztejet, hogy formázható legyen a töltelék.

Jól dolgozd össze a masszát, majd nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, hogy egy nagyjából 1 cm magas egybefüggő masszát kapj. Tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy megszilárduljon, majd vágj belőle 4-5 cm hosszú rudacskákat.

Olvaszd fel a csokoládét gőz felett egy tálban, majd mártogasd bele egyenként a Bounty szeleteket. Tedd be a hűtőbe a kész Bounty csokikat és várj, amíg a csokoládé bevonat megkeményedik.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »