Ananászkrémes rizspuding

márc 1 • Fűszer • Impress Magazin

A rizspuding egy laktató édesség, mely kevés alapanyagot igényel, könnyű elkészíteni, és napokig eláll. Hidegen fogyasztva a legjobb!

Bolti pudingporok helyett egyszerűen rizslisztből is készíthetünk finom, krémes pudingot. Csokis, vaníliás vagy akár ananászkrémes változatban is. Gyors, könnyű és egészséges recept.

Hozzávalók (4 személyre)

– 10 dkg rizsliszt
– 0,5 dl liter víz vagy bármilyen növényi tej
– 2-3 ek. kókuszvirágcukor
– 1/2 mokkáskanál Bourbon vanília por
– 1 csipet só

Ananászkrémhez:
– 1 doboz ananász konzerv
– 1 csomag zselatin

rizspuding egyszerűen rizslisztből

Elkészítése:

A rizslisztet keverjük össze a kókuszvirágcukorral és a csipet sóval, majd adjuk hozzá a fél liter vizet. Keverjük csomómentesre, majd alacsony hőfokon főzzük forrástól számított 5-10 percig. Fedjük le, és amikor egy picit kihűlt, töltsük üvegpoharakba.

Az ananászkrémhez szűrjük le az ananászkonzerv levét, és tegyük félre az ananászkarikákat.

Öntsük az ananászlevet egy lábosba, adjuk hozzá a zselatint, majd  alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel.

Kanalazzunk belőle mindegyik pohár rizspuding tetejére, majd díszítsük apróra vágott ananásszal.

Tipp: Ízlés szerint változtathatunk a rizsliszt és a tej arányán attól függően, hogy hígabb vagy sűrűbb pudingot szeretnénk készíteni.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »