Ananászkrémes rizspuding

Már 1 • Fűszer • Impress Magazin

A rizspuding egy laktató édesség, mely kevés alapanyagot igényel, könnyű elkészíteni, és napokig eláll. Hidegen fogyasztva a legjobb!

Hozzávalók (4-6 személyre)

– 20 dkg rizs
– ¼ l víz
– 1 liter tej
– 4 tojás sárgája
– 25 dkg cukor
– csipet só

Ananászkrémhez:

– 1 doboz ananász konzerv
– 4 dl tejszín
– 1 csomag zselatin-fix
1-2 tk porcukor

Elkészítése:

Forrald fel a vizet egy lábosban, majd tedd bele a megmosott rizst, és fedő alatt, takaréklángon addig párold, amíg a víz elpárolog. Ekkor add hozzá a csipetnyi sót, a hideg tejet,és főzd tovább, amíg a rizs a tej felét felveszi. Ekkor vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni fedő alatt. Egy tálkában keverd össze a tojás sárgákat a porcukorral, majd keverd hozzá a rizshez. Tedd vissza a tűzre és főzd össze 3-4 percig, lassú tűzön. Öntsd üvegpoharakba, majd tedd be a hűtőbe.

A krémhez szűrd le az ananászkonzervet, és tegyél félre pár ananászt díszítésként. A többihez kanalazz 1-2 evőkanál ananászlevet, és botmixerrel pépesítsd a gyümölcsöket. A tejszínhez add hozzá a zselatin-fixet és verd fel kemény habbá. Óvatos mozdulatokkal keverd hozzá a porcukrot és az ananászpépet.

Öntsd a krémet a rizspudingok tetejére, és tegyél mindegyikre egy-két ananászkockát. Tedd vissza a hűtőbe 30 percre, hogy megdermedjen a krém.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »