Zserbó golyók 10 perc alatt sütés nélkül – könnyen, gyorsan, egyszerűen

dec 4 • Fűszer • Impress Magazin

A zserbó az egyik legfinomabb sütemény, melynek sütés nélküli golyó változata sokkal gyorsabban és könnyebben elkészíthető.

Hozzávalók:

20 dkg darált dió
20 dkg darált háztartási keksz, vagy zabkeksz
25 dkg sárgabaracklekvár
3 dkg aszalt sárgabarack
1 ek rum

A csokibevonathoz:

15 dkg tortabevonó vagy étcsokoládé
1 tk olaj

Elkészítése:

1. Az aszalt barackokat locsoljuk meg a rummal és hagyjuk állni fél órán át.
2. Keverjük össze egy tálban a darált diót, a darált kekszet és a baracklekvárt, majd adjuk hozzá az apróra vágott aszalt sárgabarack darabkákat.
3. Dolgozzuk össze gyúrható masszává, és formázzunk belőle pici golyókat. Tegyük be a golyókat pár percre a hűtőbe, hogy könnyebb legyen a csokiban megforgatni őket.
4. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, hogy fényes legyen, amikor megszilárdul. A golyókat villa segítségével beleforgatjuk a csokimázba.
5. Tálalásig tegyük a hűtőbe a zserbó golyókat, hogy a csokimáz megdermedjen rajtuk.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »