Zserbógolyók – egyszerű recept

Sze 22 • Fűszer • Impress Magazin

A zserbó a sütemények királynője, igazi különlegesség, melynek golyó változata sokkal gyorsabban és könnyebben elkészíthető.

Hozzávalók:

15 dkg aszalt sárgabarack
2 ek rum vagy barackpálinka
15 dkg darált dió
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek baracklekvár

A csokibevonathoz:

15 dkg tortabevonó vagy étcsokoládé
1 tk olaj

Elkészítése:

1. Az aszalt barackokat meglocsoljuk a rummal vagy barackpálinkával, és állni hagyjuk egy órán át.
2. Húsdarálóval ledaráljuk a barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, hogy gyúrható legyen a massza.
3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe, hogy könnyebb legyen a csokiban megforgatni őket.
4. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, hogy fényes legyen, amikor megszilárdul. A golyókat megmártjuk a csokiban.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »